Verbeter je gezondheid onder begeleiding van een leefstijlcoach

Wanneer je een noodzaak ervaart of een bepaald verlangen hebt zul je op langere termijn succesvol zijn. Wat wil je bereiken? Waar sta je nu? Welke opties heb je? Wat ga je nu concreet doen?

Optie 1: De Gecombineerde Leefstijlinterventie

Voor mensen met overgewicht vergoeden de meeste zorgverzekeraars veelal het volledige traject van de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). In 2 jaar tijd voer je persoonlijke gesprekken en neem je deel aan groepssessies. Je doet onder andere kennis op over meer bewegen/sporten, gezondere voeding, energiemanagement, plannen en terugval. Let op: Voor de vergoeding heb je wel een verwijzing van je huisarts nodig.

Stel je doel en ga samen met je coach op zoek naar actieplannen die persoonlijk zijn en passen bij je huidige situatie.

Optie 2: Personal Coaching

Ga voor Personal Coaching en je kiest voor een individuele aanpak. Dit is voor iedereen toegankelijk en het is op eigen kosten. Het voordeel is dat je zelf de controle hebt over de duur en de intensiteit van het traject.

Optie 3: Kinderleefstijlcoaching

Het is niet eenvoudig om zonder hulp van buitenaf een gezondere leefstijl te bereiken. Je leefpatroon doorbreken blijkt niet zo eenvoudig. Niet voor volwassenen en zeker niet voor kinderen. Zowel voor kinderen met overgewicht als voor hun ouders is professionele begeleiding geen overbodige luxe.

Als je focust op het resultaat, zul je nooit veranderen;

als je focust op de verandering, zul je resultaat zien.

Wil je dit combineren met regelmatig bewegen/sporten? Dat kan via fysio fitness

Heb je het gevoel dat je door je pijnklachten beperkingen ervaart om aan een gezondere leefstijl te werken? Kies voor fysiotherapie